Welke document heb ik nodig?

De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van een vereniging. U krijgt daarbij lijsten van viswateren waar u mag vissen. U dient lid te worden bij een vereniging om de VISpas te bemachtigen. Als u nog geen lid bent van een vereniging, dan kunt u de VISpas volgend jaar kopen bij de hengelsportvereniging en/ of hengelsportzaak bij u in de buurt. 

Ben je op 1 januari onder de 14 jaar, dan kun je met de JeugdVISpas of jeugdvergunning vissen. Daarnaast heb je geen document nodig als je met één hengel onder begeleiding van een volwassene vist, die in bezit is van een geldige schriftelijke toestemming/vergunning. 

Als u met één hengel en aangewezen aassoort op een beperkt aantal wateren (voornamelijk grote rivieren en scheepvaartkanalen) vist dan heeft u alleen de Kleine VISpas nodig, hiervoor betaalt de sportvisser €14,00. Als Kleine VISpashouder wordt u eind november aangeschreven door Sportvisserij Nederland voor de Kleine VISpas. De sportvisser kan net zoals voorheen de Kleine VISpas aanvragen via Internet. U krijgt hier nader bericht over van Sportvisserij Nederland.

Check hier zelf welk document u nodig heeft via de VISpas check

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.