Zijn er ook dagvergunningen?

Voor het vissen in Nederland is volgens de Visserijwet een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende nodig. In de meeste gevallen is dit de VISpas in combinatie met de lijst van viswateren.

Als VISpashouder kun je elk jaar drie vissers een dag laten genieten van het vissen. Meer informatie over de MeeVIStoestemming vind je hier.

Echter om een dagje te kunnen vissen met een groep beginnende vissers is het geen doen om voor iedereen de VISpas aan te schaffen. Er bestaat daarom een wettelijke uitzondering, namelijk een dag/weekvergunning. 

De aangesloten hengelsportverenigingen kunnen een dag/weekvergunning uitgeven voor sportvissers voor hun eigen wateren. De sportvissers kunnen dan met een schriftelijke toestemming van de vereniging in de wateren van de vereniging vissen onder de eigen opgestelde vergunningsvoorwaarden. De sportvisser heeft dan geen Kleine VISpas of VISpas nodig.

Niet alle verenigingen geven een dagvergunning uit. Je kunt het beste contact opnemen met de plaatselijke hengelsportvereniging, om evt. een dagvergunning te bemachtigen.

Je kunt de plaatselijke hengelsportvereniging vinden via de Adressenzoeker

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.