Mag ik met de VISpas overal vissen?

Nee, helaas mag je niet overal vissen, wel in alle wateren die zijn opgenomen in de verschillende Lijsten van VISwateren die je bij de VISpas hebt gekregen: de Gezamenlijke lijst van Nederlandse VISwateren en eventueel een verenigingslijst van VISwateren. Inmiddels is dat in meer dan 90% van het Nederlandse water. Deze wateren kleuren donkerblauw op VISplanner (www.visplanner.nl) en de gratis VISplanner app. 

Via huurovereenkomsten met gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat huren hengelsportverenigingen en -federaties visrechten. Behalve hun eigen leden, willen ook VISpashouders die lid zijn van een andere vereniging graag op deze wateren kunnen vissen. Dit is mogelijk als de visrechthebbende in kwestie het water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren – en daarmee in de VISpas – heeft gedeeld.

Het is één van de belangrijkste vragen van onze leden en ook een speerpunt in ons beleid. Inmiddels mag je in meer dan 90% van het water in Nederland met elke VISpas van een willekeurige vereniging vissen. Elke maand komen hier nieuwe wateren bij. Lees er hier meer over: "Meer water in de VISpas".

Draag zelf je steentje bij door het bespreekbaar te maken bij je hengelsportvereniging. 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.