Voor wie is de Kleine VISpas bedoeld?

Om in het Nederlandse binnenwater te mogen vissen heb je altijd een schriftelijke toestemming van de visrechthebbende nodig. Op www.visplanner.nl kun je eenvoudig zien waar je met de Kleine VISpas kan vissen. 

De Kleine VISpas vormt samen met de Kleine Lijst van VISwateren/VISplanner de wettelijk vereiste schriftelijke toestemming voor die wateren die in de Kleine Lijst van VISwateren zijn genoemd. Met de Kleine VISpas mag u met één hengel vissen met de zogenoemde “aangewezen” aassoorten. De aangewezen aassoorten zijn: brood, aardappel, deeg, kaas, granen, zaden, worm, steurkrab, insectenlarven (bijvoorbeeld maden) en nabootsingen van insectenlarven die niet groter zijn dan 2,5 cm. Met de Kleine VISpas kunt u dus niet op roofvis vissen met kunstaas of een stukje vis of een dood visje.

Veel sportvissers, die geen lid zijn van een vereniging, ontvangen de Kleine VISpas al jaarlijks thuis via Sportvisserij Nederland. Maar ook is de Kleine VISpas te koop op de grotere postkantoren(inclusief balievergoeding) en via www.vispas.nl . 

Wilt u met twee hengels, met alle aassoorten en/of op wateren vissen die niet in de Kleine Lijst van VISwateren staan, dan heeft u in 95% van de gevallen een VISpas nodig. De VISpas kunt u verkrijgen bij één van de 900 hengelsportverenigingen die bij Sportvisserij Nederland zijn aangesloten. Op onze website zoek vereniging kunt u zien welke hengelsportverenigingen bij ons zijn aangesloten. 

De VISpas is direct te koop via www.vispas.nl  of bij de plaatselijke hengelsportzaak. Bij de VISpas krijgt u één of meer uitgebreide lijsten van viswateren. Ook bij de VISpas geldt dat deze alleen geldig is in combinatie met VISplanner en de uitgebreide lijst(en) van viswateren.

Doe de VISpascheck

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.