Wat is de MeeVIStoestemming precies?

De MeeVIStoestemming is een schriftelijke toestemming om iemand één dag gratis mee te mogen vissen met een VISpashouder in een landelijk gedeeld water in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Als lid van een aangesloten hengelsportvereniging (VISpashouder) kun je dus familie, vrienden of kennissen die geïnteresseerd zijn gratis een dag meenemen om kennis te laten maken met het vissen. De beste ambassadeur voor de sportvisserij ben jij!

VISpashouders kunnen dus een visdag cadeau doen aan iemand. Anderzijds geeft het mensen die geïnteresseerd zijn niet meteen een verplichting om de VISpas aan te schaffen en lid te worden van een vereniging.

De MeeVIStoestemming is alleen geldig als gevist wordt samen met de VISpashouder, onder dezelfde voorwaarden, behalve dat de door de introducé gevangen vis moet altijd worden teruggezet. De MeeVIStoestemming is alleen overdag geldig (1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang) en voor maximaal 2 hengels.

Met de VISpas kun je meerdere introducés op één dag meenemen. 

De MeeVIStoestemming is uitsluitend geldig op de wateren die wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren staan, dan wel de wateren die op de VISplanner staan waarbij 'VISpas' als benodigd document staat.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.