Vis & water

Visserijkundig Onderzoek in Heusden en Tiel

3401
13 jan 2016

Sportvisserij Nederland gaat deze week tweemaal een Visserijkundig Onderzoek uitvoeren in Heusden en Tiel.


Het eerste onderzoek vindt plaats op woensdag 13 januari 2016 in het Oude Maasje in Heusden, dit is het deel wat net buiten de fortgracht ligt, aan de Steenweg in Heusden. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van Hengelsportvereniging de Parelvissers.
Het tweede onderzoek is op donderdag 14 januari 2016 in het Lingepark te Tiel aan de P.A. Reuchlinlaan kruising J.M. den Uyllaan in Tiel. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van HSV Onder Ons te Tiel.


Zeelt

Onderzoek

Met het onderzoek hopen de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden. IJs en weder dienende! 

De onderzoeken starten om 09.30 uur:
• Woensdag 13 januari 2016; het Oude Maasje in Heusden (09:30 uur aan de Steenweg te Heusden).
• Donderdag 14 januari 2016; het Lingepark in Tiel (Passewaaij, 09:30 uur aan de P.A. Reuchlinlaan kruising J.M. den Uyllaan in Tiel)


Zegen (links)' en Noors leefnet                                                                                    

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

--> meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide