Vis & water

Herhaling Studio Vis TV afl. 3: meerval, vissen is gezond en meer! (video)

14021
09 sep 2016

Komende zondag staat de herhaling van aflevering 3 van Studio Vis TV op het programma. Deze keer Mick Rijnhout over meervalvissen in Nederland en gepensioneerd huisarts Jan Kruithof en Alex Willems van Viscinatie over vissen als gezonde bezigheid.

Verder alles over de aalproblematiek met Christien Absil van Stichting De Noordzee en visstand-onderzoeker Piet Kalkman.

Komende zondag om 09:00 uur op RTL7 te zien!


Bekijk de promo:De Europese meerval is sterk in opmars. We hebben het dan over de grote rivieren in eigen land, waar deze roofvissen – net als in Zuid-Europa – monsterlijke formaten kunnen bereiken. Voor roofvisser Mick Rijnhout vormt het bevissen van de Nederlandse meerval in de zomermaanden dé grote uitdaging. Zondag vertelde hij in Studio Vis TV hoe hij precies te werk gaat op de Gelderse IJssel. Op, want Mick bevist de meerval het liefst vanuit de bellyboat.


Mick Rijnhout komt vertellen over zijn meervalvisserij in Nederland


Vissen is gezond

Dat vissen naast een leuke ook nog eens een gezonde bezigheid is, wisten sportvissers natuurlijk allang. Maar ook gepensioneerd huisarts en voormalig ‘TV-dokter’ Jan Kruithof onderschrijft dit. Evenals Alex Willems, die met zijn Viscinatie weekendopvang gericht op het vissen biedt aan jongeren met adhd en autisme. Minder gezond is de toestand van de aal, wereldwijd en in Nederland.

Dankzij jarenlange praktijkervaring met zijn visserijonderzoeksbureau, heeft Piet Kalkman de palingstand zien afnemen tot een bedroevend laag niveau. Iets wat de tweede gast die in dit derde studioblok aan tafel schuift – Christien Absil van Stichting De Noordzee – kan bevestigen aan de hand van diverse onderzoeken naar de situatie rond de paling in Nederland.

Jan Kruithof (l) en Alex Willems over de invloed van het vissen op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid


Piet Kalkman (l) en Christien Absil over de toestand van de aal

Sportvisacademie in Vis TV Next 

Met het onderdeel Vis TV Next duiken we deze aflevering in de wereld van de Sportvisacademie. Deze unieke mbo-opleiding (in niveau 3 en 4) is een samenwerkingsverband tussen de Sportvisacademie van Gorinchem (Wellantcollege) en die van Zwolle (AOC De Groene Welle). De studie leidt studenten in een paar jaar op voor een baan in de hengelsport, aquacultuur of het water- en groenbeheer.

De eerste studenten zijn inmiddels afgestudeerd, hebben een diploma én zelfs al een mooie baan op zak. Yannick Janssen bijvoorbeeld, die een baan heeft gekregen bij milieuadviesbureau ATKB. Robert de Wilt zoekt Yannick onder werktijd op aan de oevers van de surfplas bij Krimpen aan den IJssel. Daar is hij samen met zijn collega’s van ATKB bezig met een visserijkundig onderzoek. Hoe Yannick in deze mooie job is gerold en wat zijn dagelijkse werkzaamheden zoal inhouden, vertelde hij afgelopen zondag in Vis TV Next. Uiteraard ontbraken ook de vaste rubrieken Ik Vis, Beet met Anja en Vis TV Op Reis niet.

Deze week in Vis TV Next Yannick Janssen

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 3 van Studio Vis TV word komende zondag 9 september van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7.

Studio Vis TV werd tot 21 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl en www.sportvisserijnederland.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.