Vis & water

Studio Vis TV met Wereldkampioen Joeri Minderhoud

7797
30 sep 2016

In aflevering 6 van Studio Vis TV zijn wereldkampioen kustvissen bij de Junioren U21 Joeri Minderhoud en zijn voormalig bondscoach Henri Karremans te gast in Studio Vis TV. Verder vertellen Eric Marteijn en Arie de Koning over verantwoord visvijverbeheer en het belang van een verenigingswater. Komende zondag 2 oktober tussen 09:00 en 10:00 op RTL7. Kijken dus!

Vliegenbinder André Miegies en reelbouwer Ari ’t Hart completeren het studiogedeelte. In Vis TV Next gaan we deze keer vissen met het openbaar vervoer.

Bekijk hieronder de promo:Nederland draait in alle disciplines en leeftijdscategorieën mee in de top van het internationale wedstrijdvissen. Neem bijvoorbeeld het WK Kustvissen voor Junioren dat afgelopen najaar in het Zeeuwse Zoutelande en Domburg werd gevist. Zeevistalent Joeri Minderhoud pakte daar de individuele wereldtitel en won bovendien het goud met het team onder 21 jaar.

Naast de kersverse wereldkampioen neemt ook Henri Karremans – de bondscoach tijdens dit in oktober vorig jaar geviste WK – plaats aan de studiotafel om te vertellen over deze topprestatie.

Bestuurslid Eric Marteijn (l) en voorzitter Arie de Koning (HSV 't Stekelbaarsje) over visvijverbeheer

Verantwoord visvijverbeheer

De vijvervisserij is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Verantwoord visvijverbeheer vormt daarom een steeds belangrijker thema. Eric Marteijn (bestuurslid Water, Visserij en Visstandbeleid van Sportvisserij Nederland) en Arie de Koning (voorzitter HSV ’t Stekelbaarsje) vertellen hoe je de basis legt voor een gezonde visvijver.

Ook het belang van een eigen verenigingswater komt aan de orde. Verder geven in deze aflevering twee grote namen binnen de vliegvisserij acte de présence: befaamd vliegenbinder André Miegies en reelbouwer Ari ’t Hart zitten in het derde studioblok aan tafel. Deze vliegvisspecialisten genieten wereldwijd bekendheid met hun handgemaakte producten van Hollandse bodem en vertellen daar in deze uitzending meer over.

Reelbouwer Ari 't Hart (l) en vliegenbinder André Miegies te gast bij Marco Kraal

OV-vissen in Vis TV Next

In Vis TV Next spreekt Ties Ittmann af met student Thomas van der Lande (19). Niet aan de waterkant, maar op het treinstation van Zwolle. Thomas doet namelijk aan ‘OV-vissen’; ideaal voor sportvissers die geen auto tot hun beschikking hebben. Met het openbaar vervoer reist hij naar visrijke stadswateren door het hele land en gaat daar vervolgens met kunstaas achter de roofvis aan.

Hoe zo’n visdag van ‘OV-visser’ Thomas er precies uitziet, zie je in Vis TV Next. Natuurlijk zijn ook de rubrieken Ik Vis, Beet met Anja en Vis TV Op Reis weer van de partij.

OV-vissen met Thomas van der Lande (r) bij Vis TV Next

Komende zondag 2 oktober tussen 09:00 en 10:00 op RTL7. Kijken dus!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.