Vis & water

Winnaars en verliezers in openingswedstrijd

3580
27 mrt 2016

Zaterdag 26 maart vond op het strand van Hoek van Holland de eerste wedstrijd plaats van de PENN Korpscompetitie 2016. Dit jaar doen 34 teams, ruim 220 vissers, met deze wedstrijdreeks mee, die uiteindelijk de Nederlands Kampioen en de afvaardiging voor het WK Kustvissen oplevert.

Veel teams hadden daags tevoren reeds op het parcours getraind, maar de dag zelf gaf toch de nodige verrassingen. Wellicht dat de veranderde windrichting de oorzaak was, maar in het begin was het een magere visvangst. Gelukkig hadden de organiserende verenigingen SVV De Slufter en HWSV een ruim parcours uitgezet. Niet alleen hadden de deelnemers de ruimte om het hun toegewezen stukje zee goed af te zoeken, toen de wind ook nog eens flink aantrok was de buurman/buurvrouw ver genoeg weg om comfortabel te kunnen blijven vissen.

In de vakken A en E was het in de eerste uren van de wedstrijd sprokkelen voor een visje. In de andere vakken was het wel iets beter, maar toch was de vis moeilijk tot azen te verleiden. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, zo wist Pim Troost van Zeevisteam Hengelsport Rik in het eerst uur al 6 botten ter meting aan te bieden. Andere vissoorten waren nauwelijks te vangen, slechts een enkele schar of zeebaars konden de controleurs melden.Misschien was dat wel de knop om aan te draaien: focussen op die ene vissoort! Hoe dan ook, in het tweede gedeelte van de wedstrijd ging het los. Over het hele parcours werden botten gevangen, kleintjes, maar ook exemplaren van meer dan 40 cm. Het Team de Watergeus en het Eagle Zeevisteam ging dat het beste af en zij werden uiteindelijk de grote winnaars met respectievelijk 45 en 91 wedstrijdpunten. Totaal werden meer dan 900 vissen gevangen.

Grote verliezer was de winnaar van vorig jaar, het team Westkapelle 1. Hoewel een 23e plek nu nog niet per definitie een hoge eindklassering uitsluit, zal dan een topprestatie nodig zijn in de komende 4 wedstrijden. Te beginnen op hun thuisparcours in de tweede wedstrijd van de PKC op 25 juni tussen Domburg en Westkapelle.

Op de site http://korpsvissen.nl/is alle informatie over de competitie 2016 te vinden.
Onder andere zijn er het programma, de deelnemers en de tussenstand na te lezen. 

Uitslag 1e Penn Teamcompetitie Kust d.d. 26 maart 2016

 


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide