Vis & water

12.000 kilo afval tussenstand Boskalis Beach Cleanup Tour

2225
09 aug 2016

Van 1 t/m 14 augustus wordt tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee de héle Noordzeekust schoongemaakt. Zo'n 830 vrijwilligers hebben in één week tijd al 12.000 kilo afval opgehaald.

Op 1 augustus zijn in zowel Cadzand als op Schiermonnikoog teams gestart die in etappes van zo’n 10 kilometer naar elkaar toe bewegen. Op zondag 14 augustus ontmoeten de teams elkaar in Zandvoort. In de tussentijd ruimen ze per etappe zoveel mogelijk afval van het strand op. Dit om te laten zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Deze ‘plastic soep’ zorgt er namelijk voor dat er jaarlijks meer dan 1 miljoen zeedieren sterven.

Per 100 meter strand worden gemiddeld 380 stuks afval aangetroffen. Veel van de voorwerpen die op het strand worden aangetroffen zijn afkomstig uit de scheepvaart en visserij. Het merendeel daarvan is plastic – ruim 90% – maar er zitten ook bijzondere afvalitems tussen. Zo zijn onder meer een koeienhuid, wc-bril, horloge, zonnehoed, Zwitsers zakmes en flessenpost uit Engeland op het strand gevonden.

Tot en met aanstaande zondag zijn er nog etappes van de Boskalis Beach Cleanup Tour langs de Noordzeekust. De finish van de laatste twee etappes vindt plaats in Zandvoort waar de resultaten van twee weken stranden opruimen zullen worden onthuld. Wil je meehelpen? Je kunt je nog inschrijven voor een etappe via beachcleanuptour.nl/etappes.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide