Vis & water

Europees Kampioenschap voor vliegvissers bijna van start

3078
04 okt 2016

Het avontuur voor de Nederlandse vliegvissers is van start gegaan. In Polen maakt de ploeg zich op voor het Europees Kampioenschap vliegvissen. Een prestigieuze wedstrijd over twee dagen aan het water van Stzelinek/Slupsk. Het belooft een spannend kampioenschap te worden!

Het Nederlandse team, bestaande uit Youri Arens, Frans Dirks, Richard van Dongen, René Koops en Annemarieke Slinger, is enkele dagen voor de start naar Polen vertrokken. Het doel van het eerdere vertrek is het verkennen van de rivier en het meer en trainingssessies ter plaatse. Helaas moest vlak voor vertrek Tino Groentjes afhaken vanwege familieomstandigheden. Hartstikke zonde maar zeer begrijpelijk.

Parcours
De eerste dagen zijn besteed aan het regelen van vergunningen het bestuderen van het wedstrijdwater en het trainen op vergelijkbaar water. ’s Avonds werden vele vliegen gebonden en leaders geknoopt. Het water is mooi en zelfs pittoresk te noemen. Overhangende en omgevallen bemoste bomen liggen in het water dat afwisselend ondiepten en diepe poelen kent. Mooi voor het oog, maar het levert wel wat moeilijkheden op. Er liggen namelijk ook veel bomen en takken onder water. Daar is menig vlieg in achtergebleven. 

Tactiek
Diep vissen is toch het motto, want alleen vlagzalm telt. En dat is een volgende moeilijkheid van dit Europees Kampioenschap. Bruine forelletjes zijn er genoeg te vangen, maar vlagzalm beduidend minder. Inmiddels blijkt dat ook andere teams zich over deze viskeus van de wedstrijdorganisatie verbazen. Iedereen vangt veel meer forel dan vlagzalm. 

EK
De trainingsdagen verlopen goed, we bezoeken verschillende stekken. Op een nat pak na (en een mobiel die niet van water hield) is de schade beperkt gebleven. Het meer waarop gevist zal worden, wordt bekeken; het is een vijver midden in de stad waar forellen zijn uitgezet. Het is eigenlijk een witvisvijver en voor de achterwaartse worp heb je vanwege de bomen achter je een meter of vijf. Lastig werpen dus. Het wordt door deze factoren een spannend kampioenschap. De sfeer is goed. Het Nederlands team is er klaar voor!


De Nederlandse EK-Vliegvis ploeg
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.