Vis & water

Spannend Wereld Water College in Wageningen

2250
11 okt 2016

Woensdag 12 oktober maken meer dan 1.100 middelbare scholieren kennis met de watersector op de campus van Wageningen University & Research. Vele bedrijven, organisaties en kennis-aanbieders in de sector werken mee aan deze dag, waarbij de scholieren allerlei facetten van werken aan water ontdekken. Het Wereld Water College is een initiatief van Topsector Water en wordt in 2016 georganiseerd i.s.m. Wageningen University & Research en de Gelderse Waterschappen.

Studiekeuze watersector
Het Wereld Water College is gericht op leerlingen met een technisch vakkenpakket die nog een studie moeten kiezen. Het is de bedoeling om hen te enthousiasmeren voor de watersector. 1100 Bovenbouw leerlingen van alle niveaus van het voortgezet onderwijs komen naar Wageningen om de veelzijdigheid van onze sector te leren kennen. Ook Sportvisserij Nederland is aanwezig om leerlingen te vertellen en te laten zien welke werkzaamheden er worden uitgevoerd voor de sportvisserij. 


Programma in Wageningen
Op Wageningen Campus zullen er allerlei activiteiten zijn met een brede verscheidenheid aan onderwerpen binnen de watersector. Lees meer in het programmaboek over een waterquiz, het bouwen van solarbootjes, het opspuiten van een tulpeneiland, het opwekken van energie met zoet en zout water, touwtrekken met schepen, het hergebruiken van douchewater en veel meer. Er staat een grote tent (de ‘markthal’) midden op de campus van Wageningen University & Research. Het evenement duurt van 10-16 uur en wordt om 11:30 toepasselijk geopend door heemraad waterschap Vallei & Veluwe Frans ter Maten en de jeugddijkgraaf Johannes van der Poel.

Toekomst van Water
De Nederlandse watersector is een TOPsector met vele kansen en mogelijkheden. Dat Nederland wereldwijd bekend staat als ‘Waterland’ helpt zeker bij het vinden van opdrachten en veroveren van markten. In de watersector wordt water niet voor niets ‘het blauwe goud’ genoemd. 

Deelnemende partijen
Het Wereld Water College is een nationaal evenement met deelnemende scholen uit heel Nederland. Na het scholieren-gedeelte zal de dag verder gaan voor studenten en stakeholders in een netwerkborrel georganiseerd door de WUR. De dag wordt afgesloten door young professionals tijdens het Wereld Water Café.

Voor meer informatie, volg het evenement via social media als Twitter en Facebook

Vertegenwoordigers van de media zijn welkom om dit evenement te bezoeken.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide