Vis & water

Achteroeverproject Wieringermeer krijgt nominatie Waterinnovatieprijs 2016

3595
03 nov 2016

Mooi nieuws! Het Achteroeverproject Wieringermeer ontving gister officieel uit 160 inzendingen één van de drie nominaties voor de Waterinnovatieprijs 2016, in de categorie 'Voldoende water'. Sportvisserij Nederland is één van de trekkers van dit bijzondere project, samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Stemmen kan vanaf nu!

In de proeftuin Achteroever Wieringermeer experimenteren publieke en private partners op een boerderij van 20 hectare met nieuwe verdienmodellen op het gebied van zoet water. De proeftuin richt zich specifiek op 3 nieuwe economische kansen: zilte teelt, kweek van Chinese wolhandkrab en ichthyoponics (een combinatie tussen drijvende teelten en visteelt).


Stemmen kan tot en met 14 november. In een feestelijke bijeenkomst op 17 november zullen de prijswinnaars worden bekend gemaakt.


Categorieën en genomineerden


Het was tot 28 september mogelijk om een project in te zenden in één van onderstaande categorieën:

- Waterveiligheid
- Schoon water
- Voldoende water
- Waterbewustzijn

Uit de inzendingen heeft een deskundige jury 3 genomineerden per categorie gekozen. Genomineerden in de categorie ‘Voldoende water’ zijn:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.