Vis & water

Vissenbossen succes in Veenendaal

8597
13 jan 2017

De aanleg van vissenbossen in twee vijvers in de wijk Petenbos lijkt zijn vruchten af te werpen. Dat blijkt uit onderzoek van Sportvisserij Nederland vandaag in opdracht van hengelsportvereniging De Rietvoorn.

De vissenbossen zijn vorig jaar aangelegd in de vijvers aan de Otterlaan en de Mina Kruzemansingel. Hengelsportvereniging de Rietvoorn was destijds opdrachtgever voor het plaatsen van de vissenbossen.

Onderzoek


Een professioneel onderzoeksteam van Sportvisserij Nederland voerde het onderzoek uit. De vier vissenbossen en een aantal oevertrajecten zonder vissenbos zijn daarbij onderzocht. Tijdens het onderzoek zijn tien vissoorten aangetroffen, voornamelijk blankvoorn, ruisvoorn en baars. In totaal zijn er bij de Otterlaan 260 vissen gevangen, daarvan is 72 procent aangetroffen in de vissenbossen.

In de vijver aan de Mina Kruzemansingel zijn 616 vissen gevangen, waarvan 97 procent in de vissenbossen is aangetroffen. In beide vijvers is vooral kleine vis gevangen van circa 6 tot 15 cm. Dat het overgrote deel van de vangst in de vissenbossen is aangetroffen geeft wel aan dat deze maatregel goed werkt. Alle vis is -na te zijn gemeten- levend teruggezet.De Vissenbossen zijn door Visserij Service Nederland in mei 2016 aangelegd. De vissenbossen zijn gedeeltelijk gesubsidieerd vanuit het ‘Fonds Verbetering Sportvisserij Mogelijkheden’ van Sportvisserij Nederland. Zie ook het artikel over de door hen aangelegde vissenbossen in Visionair.


Lees het hele bericht in de Veenendaalse krant

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.