Vis & water

Zeevissen in ANWB blad Kampioen

2880
18 jan 2017

De cover van ANWB blad Kampioen wordt deze maand gesierd door een vrolijke zeevisfoto. Voor het coververhaal ging journalist Pauline Bijster voor het eerst in haar leven zeevissen en dat beviel haar uitstekend. Gezien de oplage van 3,5 miljoen en een bereik van bijna 5 miljoen lezers is dit artikel de perfecte promotie voor de hengelsport.

In de sfeervolle reportage draait het niet alleen om zeevissen. Juist de rust en de gezelligheid en saamhorigheid aan boord van de charterboot verbazen Pauline. Ze merkt dat je tijdens het vissen de wereld om je heen even vergeet. Het is een perfecte manier om te ontspannen. Nadat de schrijfster aan het eind van de visdag aan wal stapt, wil ze eigenlijk weer terug de zee op.

Lees het artikel online:

Thermo-ondergoed

Het is een paar minuten voor acht uur als we op de boot stappen en de Noordzee trotseren. ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ roept een van de twaalf zeevissers. Ze zijn, op deze opmerking na, stilletjes op dit vroege moment van de dag. Behalve glad is het koud. Ik heb thermo-ondergoed aan en vijf lagen wol, maar na een half uur ben ik het gevoel in mijn tenen en vingers volledig verloren. Hoe verder we van de kant af varen, hoe meer het bootje begint te schommelen. Maar de Noordzee is 'rustig' in tegenstelling tot de windkracht 8 die voor zondag werd voorspeld…

Nieuwsgierig geworden naar het hele artikel? Klik dan hier om verder te lezen  op de website van de ANWB.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide