Vis & water

Vanavond de terugkeer van de beek in Wildernis onder Water (video)

4179
27 jan 2017

Vanavond om 19:20 op NPO 2 is het weer tijd voor Wildernis onder Water. In deze vierde uitzending staat de terugkeer van de beek centraal. We zien spectaculaire beelden van het landschap boven, maar vooral onder de waterspiegel.

In Nederland zijn we vergeten wat een natuurlijk riviertje, of een beekje eigenlijk is. Daarom neemt Henny Brinkhof ons team mee naar de stuwwal bij Nijmegen. Hier ontspringen glasheldere beken uit diep in de grond. In het kerkdorpje Groesbeek lag ook zo’n mooi  watertje. Maar met de vooruitgang in de jaren zeventig vond men de aanleg van wegen belangrijker. Sindsdien stroomde het glasheldere water regelrecht het riool is. Totdat waterschap, gemeente en bewoners de handen ineen sloegen en de beek nu weer het licht mag zien.

Verderop in Twente zijn de Dinkel en de Overijsselse Vecht hersteld. Dat levert spectaculaire beelden op van het landschap boven, maar vooral onder de waterspiegel. Fotograaf Christophe Brochard gaat op onderzoek en vindt er de meest bijzondere libellensoorten van Nederland.

Vanavond, Wildernis onder water, om 19:20 op NPO 2


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide