Vis & water

Vissend ontstressen en megasnoek in Studio Vis TV (video)

7689
16 feb 2017

Stem zondag om 9.00 uur je televisie weer af op RTL 7. In de zevende uitzending van Studio Vis TV zit namelijk een interessante mix van gasten. Thijs Koopmans en Jelle de Jong vertellen bijvoorbeeld hoe je succesvol op megasnoeken vist. Ook gaan we in op het gedrag van de snoekbaars en zie je hoe je in de winter succesvol op karper vist.

Wie ‘Struikrovers’ Thijs Koopmans en Jelle de Jong volgt op Facebook, weet dat deze fanatieke roofvissers veel grote vissen vangen. Vanuit hun knalgele Rana boot vangen ze regelmatig 130cm+ snoeken, 50cm+ baarzen en moddervette zeebaarzen. Vorig jaar werden ze zelfs tweede bij de prestigieuze Predatortour. In de studio vertellen de ‘Struikrovers’ hoe zij gericht achter de allergrootste vissen van de Nederlandse rivierdelta aangaan. Tussendoor word je als kijker getrakteerd op schitterende beelden van hun vangsten.Migrerende snoekbaars

Snoekbaars is misschien wel de meest mysterieuze vis van de Nederlandse wateren. Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het gedrag van deze rover. In het tweede studioblok zijn daarom Hendry Vis van onderzoeksbureau VisAdvies en André Breukelaar van Rijkswaterstaat te gast. Beide onderzoekers weten veel over deze bijzondere vis. Hendry Vis – tevens meervoudig Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen – doet onderzoek naar het gedrag van snoekbaars rond de Haringvlietsluizen. André Breukelaar onderzocht eerder al uitgebreid het migratiegedrag van snoekbaars in het Benedenrivierengebied.


André Breukelaar en 
Hendry Vis vertellen alles over migrerende snoekbaars.

Ontstressen langs de waterkant


Stress vormt een steeds groter maatschappelijk probleem. Veel en regelmatig stress ervaren is ongezond voor lichaam en geest. Ambulancemedewerker Rick Stalenhoef en politieagent Joop Meekers hebben dankzij hun werk dagelijks te maken met stressvolle situaties. De mannen kennen elkaar via het sportvissen en zien hun gezamenlijke hobby als de perfecte uitlaatklep om te ontstressen. Ze vertellen hoe ze aan en op het water traumatische ervaringen verwerken en tot rust komen.


Sportvissen is de perfecte manier om te ontstressen weten politieagent Joop Meekers en ambulancemedewerker Rick Stalenhoef.


Winterkarpers in Vis TV Next


Wie denkt dat je in de winter geen karper kunt vangen, moet zeker ook het onderdeel Vis TV Next checken. Robert de Wilt gaat dit keer namelijk op pad met Bente Morsch. Deze vader van twee jonge kids wil zijn beperkte vistijd effectief benutten. Om in de winter succesvol te zijn, vist hij in de stadswateren van Castricum met de methodfeeder op karper. Bente laat in dit item precies zien hoe hij deze visserij aanpakt. Tot slot gaan we in Mijn Visstek snoeken in Drenthe en staat PvdA’er Lutz Jacobi op de viskist in Vis TV Politiek.


In Vis TV Next gaan Robert de Wilt en Bente Morsch methodfeederen op de stadskarpers van Castricum.


Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 7 van Studio Vis TV wordt aanstaande zondag 19 februari van 9.00 tot 9.55 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.

Studio Vis TV wordt t/m 26 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.00 uur. Aansluitend wordt vanaf zondag 5 maart twaalf weken op rij een nieuw seizoen van Vis TV uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.