Vis & water

Vissen tellen bij vislessen

3218
16 mei 2017

Het is deze week de Week van ons Water. Naast alle leuke activiteiten die er gedurende deze week worden georganiseerd, gaan we ook vissen tellen tijdens vislessen. Aan het eind van de week wordt de balans opgemaakt en kijken wat er zoal boven water is gekomen.

Net als iedere week worden in heel het land vislessen gegevens op basisscholen. Tijdens deze lessen leren basisschoolkinderen meer over de biologie van de vis en gaan ze aansluitend met de vismeesters naar de waterkant voor een praktijkles.

Waar de kinderen tijdens de praktijkexcursie normaal gesproken met hun vangst op de foto gaan en de vis daarna weer netjes terugzetten, wordt deze week precies bijgehouden wat er zoal wordt gevangen. Omdat er veelal in kleine wateren om de hoek wordt gevist, ontstaat zo een perfect beeld van de visstand in de kleine stadswateren en slootjes. De verzamelde gegevens dragen we aan het eind van de week over aan Ons Water. De resultaten worden meegenomen in de landelijke Vissen Tellen actie die door Rijkswaterstaat wordt gecoördineerd.

Schoon water  
De reden waarom we tijdens de Week van ons Water vissen gaan tellen, is dat het thema van deze week ‘Schoon Water’ is. En de visstand zegt immers veel over de kwaliteit van het water. Hoe beter het gaat met ons water, hoe meer vissoorten zich er thuis voelen. Wil je ook mee doen aan het Vissen Tellen? Ook via MijnVISmaat kun je een bijdrage leveren. Bovendien maak je dan kans op leuke prijzen. Lees hier meer over deze actie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide