Vis & water

Downloadtip: de Waterleven app

4048
20 jun 2017

Naar aanleiding van de heruitgave van het basisboek 'vijver, sloot en plas' heeft de Universiteit Wageningen een nieuwe app ontwikkeld. Deze Waterleven app is interessant voor de sportvisser omdat je de meest voorkomende planten en dieren in vijver, sloot, beek of plas op naam kunt brengen.

Foto: Janny Bosman

De basisgids 'vijver, sloot, plas' is voor iedereen met interesse in het water om ons heen: de samenstelling van het water, de rol van waterorganismen, ecologie van water, ecosystemen zoals rivieren, plassen en sloten. Het boek bevat ook allerlei praktische tips voor de aanleg van vijvers, het opzetten van simpele slootaquaria, eenvoudige experimenten en waarnemingen.

Ben je vooral benieuwd wat er zoal voor planten en organismen bij jou in de sloot of vijver zitten, dan is de Waterleven app ideaal. Je kunt met deze app eenvoudig herkennen wat er zoal groeit en leeft. Daarnaast bevat de app een soortenquiz waarmee je je kennis kunt toetsen. Ook is het mogelijk om door middel van een test een globale indruk te krijgen van de kwaliteit van het water. Ook ideaal voor sportvissers dus!

Meer weten over boek of app? Kijk dan op de website van Waterleven.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.