Vis & water

Meer aandacht EU voor sportvisserijsector

3576
26 jun 2017

Norica Nicolai, lid van het Europees Parlement en voorzitter van het ‘Forum on Recreational Fisheries and Aquatic Environment’ (kortweg Recfish) begint in september aan een onderzoeksrapport naar de positie van de recreatieve visserij in de EU. Nicolai is is aangesteld als bijzonder rapporteur.

Sportvisserij Nederland reageert verheugd op dit goede nieuws. Wij zien dit als een prima tussenresultaat van de recente inspanningen door onder andere European Anglers Alliance-president Fred Boot in een hoorzitting voor de Visserijcommissie in Brussel. Ook de voortdurende lobby van de EAA heeft hieraan bijgedragen.


Fred Bloot (president EAA en adjunct-directeur Sportvisserij Nederland) onlangs tijdens de hoorzitting van de Visserijcommissie.

Benutting visbestanden


Sportvisserij Nederland gaat Nicolai helpen om een evenwichtig rapport te produceren dat het belang van de hengelsport in de EU onderkent. Net als het onderzoek naar de recreatieve visserij - dat eerder dit jaar door het Europees Parlement werd aanbesteed - hopen we dat dit onderzoek aanleiding zal geven om de sportvisserij binnen het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) te implementeren. Concreet betekent dit meer invloed en zeggenschap over de benutting van visbestanden door de verschillende belangengroepen. De sportvisserij gaat hiermee van een situatie waarin de EU beslissingen neemt óver ons, naar een situatie waarin de EU beslissingen neemt mét ons.

Bron: European Anglers Alliance (EAA)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.