Vis & water

Sharkatag: 73 haaien, vrijdag afgelast (video)

6053
13 jul 2017

De eerste dag van Sharkatag was er meteen eentje om in te lijsten. Het weer was goed en de vangsten uitstekend. Er werden 73 haaien gevangen, gemerkt en teruggezet. Voor morgen (vrijdag 14 juli) ziet het er helaas minder rooskleurig uit: deze dag wordt afgelast.

Rond het middaguur waren op donderdag al zo'n 40 haaien gevangen. De volgers van onze Facebook fanpage konden de vangsten 'live' volgen. De dagteller bleef uiteindelijk steken op 73 haaien en één rog, een prachtig resultaat. Naast gevlekte gladde haai zijn er ook twee kleine ruwe haaien gevangen.

En ook aan media dit jaar geen gebrek: zo zijn er cameraploegen van SBS Hart van Nederland en RTL Nieuws aanwezig, was er vanochtend vroeg al een live item op NOS Radio 1 Journaal en ook Trouw en andere media waren present.

Vanavond 22:30 Hart van Nederland


Vanavond zie je om 22:30 uur een uitgebreide reportage over Sharkatag in het SBS6-programma Hart van Nederland! Hieronder een voorproefje:


Onderaan dit bericht enkele foto's van vandaag.

Vrijdag afgelast


Helaas zijn de weersvoorspellingen voor vrijdag een stuk minder gunstig met een windkracht 5 uit het noordwesten. Vanwege te hoge golven kan de Sharkatag vrijdag 14 juli om die reden helaas niet door gaan. Zaterdag gaat vooralsnog gewoon door, maar houd de website in de gaten.

Let op: deelnemers die zich voor de vrijdag hebben ingeschreven en morgen (vrijdag) tóch graag willen vissen of al in Zeeland zijn, kunnen wel op eigen initiatief hun charterboot benaderen voor mogelijkheden om morgen op de Oosterschelde te vissen op platvis en andere vissoorten (met nog steeds enige kans op een haai). Informeer hiernaar bij de charterboot waarop je bent ingeschreven!

Uiteraard krijgen de Sharkatag-deelnemers van de vrijdag hun inschrijfgeld terug. Zaterdag ziet de voorspelling er beter uit. Zonder tegenbericht op deze website gaat de zaterdag gewoon door. Excuses voor het ongemak!

Foto's donderdag


Martijn Westdorp met een flink exemplaar!


Klaas van der Eerden, bekend van Big Fish Klaas, had ook zijn heuse 'Nederlandse-haaien-ontmaagding'. Hij was er maar wat blij mee!Arjan Dijkshoorn


Edwin van Goozen_Klaas van der Eerden en Frans Jacques


Blijft een mooi gezicht, het moment van uitvaren


Hart van Nederland was aanwezig en niet van de boot af te slaan! Maarten van der Spek vertelde over zijn vangsten. Vanavond om 22:30 te zien op SBS6.


Op de Wiesje werd goed gevangen


Siebe Wolfaard


'Soortenjager' Theo Modder met een mooi haaitje
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.