Vis & water

Sharkatag in Hart van Nederland en RTL Nieuws (video)

4156
14 jul 2017

Volop media-aandacht voor Sharkatag! Zo waren gisteren o.a. SBS Hart van Nederland én RTL Nieuws aanwezig met een cameraploeg. Ook dagblad Trouw kwam kijken.

De filmcrew van SBS Hart van Nederland monsterde aan op de Quo Vadis. Op deze charterboot was een groep vismaten uit de regio Gouda aanwezig: Jurian van de Graaf, zijn vader Wim, Sjaak van der Spek, Maarten van der Spek en Arjan Dijkshoorn. Ook organisator en Sportvisserij Nederland medewerker Pieter Beelen zat op deze boot. Het  leuke item - waarbij 'live on cam' haaien werden gevangen - werd gisteravond om half elf op televisie uitgezonden, in de late uitzending van SBS Hart van Nederland. Terugkijken kan hier (het item start bij minuut 16:35):RTL Nieuws


Ook RTL Nieuws was gisteren van de partij bij Sharkatag. Hun cameraploeg stapte aan boord bij een van de andere boten en ook deze groep fanatieke en enthousiaste sportvissers wist haaien voor de tv-camera te krijgen. Ook Niels Brevé, onderzoeker en medewerker van Sportvisserij Nederland was aan boord om extra toelichting te geven over de achtergrond van dit project, met als uiteindelijke doel een betere bescherming van de haaienpopulatie van de Noordzee.

Klik hier om de RTL Nieuws uitzending van gisteravond (19.30 uur) terug te kijken (inloggen/registreren verplicht). Het Sharkatag item begint bij minuut 17:50 en duurt ruim 2 minuten. 


Dagblad Trouw 14/7


Ook een verslaggever van dagblad Trouw (oplage rond de 88.000) ging gisteren mee de zee op, voor een paginagroot artikel in de editie van vandaag (14 juli), te lezen op pagina 9.

Op donderdagochtend om 06:54 uur besteedde het NOS Radio 1 Journaal al aandacht aan Sharkatag. Luister het item hier terug:
http://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/uitzendingen (kies de uitzending van donderdag 13 juli - tijdblok 06:00 - 07:00 en scroll daarna in de balk bovenin door naar minuut 54:45)
Gisteren werden maar liefst 73 haaien gevangen, van een merkje voorzien en weer ongeschonden teruggezet. Check de Facebookpagina van Sportvisserij Nederland voor een uitgebreide fotodump van Sharkatag dag 1!

Vanwege de wind en golfhoogte is vandaag (vrijdag 14/7) afgelast, maar morgen (zaterdag 15/7) gaat vooralsnog gewoon door! Het weer voor morgen ziet er stukken beter uit. Zonder tegenbericht wordt er morgen dus weer gevist!

Kijk voor meer informatie en achtergronden over de Noordzeehaaien op www.haairog.nl.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.