Vis & water

High-tech-rivier door Afsluitdijk (NPO Radio 1)

3861
25 jul 2017

Om iets aan het slinkende visbestand in het IJsselmeer te doen, zal Nederland een Vismigratierivier in de Afsluitdijk bouwen die nergens anders in de wereld bestaat. Met het project zal een heel nieuw natuurgebied ontstaan. Nieuws en Co sprak er over met projectleider Meinard Bos en betrokken ecoloog Martijn van der Zande.

De Vismigratierivier wordt de nieuwste loot aan de boom van waterbouwkundige huzarenstukjes waar Nederland van oudsher om bekend staat. Deze rivier die door de Afsluitdijk heen wordt aangelegd, verbindt het IJsselmeer weer met de Waddenzee zodat trekvissen weer ongehinderd tussen zout en zoet water kunnen migreren. Actualiteitenrubriek Nieuws en Co dook in de achtergrond en totstandkoming van de Vismigratierivier. Begin 2018 start de aanleg van dit technologische en ecologische hoogstandje waar Sportvisserij Nederland nauw bij betrokken is.

Klik hier om naar het item te gaan dat gistermiddag werd uitgezonden op NPO Radio 1.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.