Vis & water

Einduitslag TC Karper 2017

5895
09 okt 2017

Afgelopen weekend is de laatste wedstrijd gevist van de Topcompetitie Karpervissen 2017, georganiseerd door De KSN met ondersteuning van Sportvisserij Nederland. Het vangstresultaat aan de Lage vaart was slecht: door 31 koppels zijn slechts acht karpers gevangen. Veel regen, wind en langsdrijvende bossen wier maakten het de deelnemers niet gemakkelijk. Het koppel Robbie Sieber & Tony Oosterbaan won de wedstrijd met twee karpers en John Hendriks & Paul Breedveld zijn de totaalwinnaars van de TC Karper 2017 geworden. Zij gaan in 2018 naar het WK Karpervissen.

Het is bekend dat de vangsten in de Lage Vaart in de afgelopen jaren minder worden, maar dat er slechts acht karpers zijn gevangen was voor iedereen een forse tegenvaller. Als gevolg van de toegenomen helderheid van het water zijn bovendien veel onderwaterplanten gaan groeien, die het vissen bemoeilijken. Vooral vrijdagnacht kwamen veel bossen met planten voorbij drijven, die in de lijnen bleven hangen en het noodzakelijk maakte om regelmatig opnieuw in te werpen. Enkele koppels kozen er uiteindelijk zelfs voor om de hengels binnen te draaien, zodat ze toch enkele uren konden slapen.


De Lage Vaart heeft als wedstrijdwater helaas wat van zijn glans verloren.

Slechte tweede nacht

Zaterdagochtend waren er door de controleurs in totaal zes vissen gewogen. Het koppel Robbie en Tony bewees opnieuw over wedstrijdkwaliteit te beschikken met de vangst van twee stuks, waaronder een fraai exemplaar van 9,2 kilo. Zij wisten hun kopstek aan het einde van sector Hareco goed te benutten. Pas zaterdag laat in de middag werd door Ricardo en Sander weer een karper aangemeld, helemaal aan het andere uiteinde van het wedstrijdparcours. Iedereen hoopte op een opleving van de vangsten in de daarop volgende uren, maar op een nachtelijke vangst van Michiel en Jochem na werd er helaas niets meer gevangen.


Tony Oosterbaan en Robbie Sieber met hun grootste vis van 9,2 kilo.


Angelique l'Ecluse en Sabine Groenhof-van de Kap op de stek die hun de derde plaats zou opleveren.

De einduitslag van de wedstrijd aan de Lage Vaart*:

1) Robbie Sieber en Tony Oosterbaan (1 klassementpunt, 14545 gram)
2) Michiel Oliehoek en Jochem Oosterveer ( 1 klassementpunt, 7135 gram)
3) Angelique de l'Ecluse en Sabine Groenhof-van de Kap (1 klasementpunt, 5175 gram)
4) Stephan Bosveld en Rien Bouwman (2 klassementpunten, 7395 gram)
5) John Hendriks en Paul Breedveld (2 klassementpunten, 4460 gram)
6) Dennis Nijland en Patrick Engels (3 klassementpunten, 3885 gram)
7) Ricardo Eerland en Sander van Triet (3 klassementpunten, 3675 gram)

* De nummer één van elke sector krijgt 1 klassementpunt, vervolgens geldt het vangstgewicht. De nummer twee per sector krijgt 2 klassementpunten, gevolgd door het vangstgewicht. De nummer drie krijgt 3 punten, enzovoort.

De einduitslag van de TC karper 2017:

De Topcompetitie Karpervissen 2017 is gewonnen door John Hendriks & Paul Breedveld. Zij verdienen hiermee een waardecheque van € 1000,- en stromen door naar het WK-team Karper van 2018. De tweede plek is voor het koppel Robbie Sieber & Tony Oosterbaan. Met deze knappe prestatie verdienen ze een cheque van € 800,- en een ticket voor de World Carp Classic Dutch Qualifier 2018, ter waarde van € 590,-. De derde prijswinnaars Stephan Bosveld & Rien Bouwman verdienen een cheque van € 600,- en een ticket voor de WCC Qualifier. In de tabel hieronder is de volledige eindstand te zien. Het minste resultaat van 2017 (hoogte aantal klassementpunten) mag worden weggestreept, dit resultaat stond in het rode vak. De einduitslag is hier als pdf-bestand te openen.

De winnaars van de Topcompetitie Karper 2017. In het midden de eerste prijswinnaars John Hendriks & Paul Breedveld, links de tweede prijswinnaars Tony Oosterbaan & Robbie Sieber en rechts de derde prijswinnaars Stephan Bosveld & Rien Bouwman.


De deelnemers, controleurs en wedstrijdleiding van de Topcompetitie Karpervissen 2017.


De vierde prijs in de eindlijst is voor Rowen van Benthum & Sabrina Pak. Sabrina is bij de laatste wedstrijd vervangen door Kelvin Groenendijk.


De vijfde plek in het eindklassement is voor Mark Koenders & Richard van Leeuwen.


De zesde plek in het eindklassement: Dennis Nijland & Patrick Engels.


De zevende plek in het eindklassement: Sander van Triet & Ricardo Eerland. 


De achtste plek in het eindklassement: Klaas Keen & Michael Horn.


De negende plek in het eindklassement: Mark van der Veer en Remco Buis.


De tiende plek in het eindklassement: Dennis van Helmond & Ferry van Slingerland.


De eerste prijswinnaars aan de Lage Vaart: Tony en Robbie.


Jochem Oosterveer & Michiel Oliehoek met hun tweede prijs aan de Lage Vaart.Sabine en Angelique wonnen de derde prijs aan de Lage Vaart.


Rien en Stephan met hun vis van 7,4 kg aan de Lage Vaart.


Angelique en Sabine met hun vangst van 5,2 kg.


John en Paul waren eigenlijk al zeker van hun eerste plek in hun eindklassement, maar benadrukten hun klasse met deze vangst van 4,5 kg.


Patrick en Dennis met hun vangst van 3,9 kg.


Ricardo en Sander met een fraai gebouwde vis van 3,7 kg.


De enige vangst van de tweede nacht: een karper van 7,1 kg voor Michiel en Jochem.


De wedstrijd is weer vastgelegd door Vinod Nanhoe, over een week volgt de film op de facebookpagina van De KSN.


De organisatoren en sponsoren van de TC Karper 2017.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.