Vis & water

Komende zondag herhaling aflevering drie VIS TV 2018

9531
14 apr 2018

Tot en met zondag 29 april worden de eerste vijf afleveringen van VIS TV 2018 herhaald. Morgen is de herhaling van aflevering drie. Hierin reizen Ed en Marco af naar Zwolle. Eerst proberen ze in de binnenstad op uiteenlopende manieren witvis te verschalken. In het tweede deel gaan ze net buiten de stad achter de graskarper aan – Marco met de vliegenlat en Ed met de drijvende hondenbrok.

Als Ed en Marco op deze snikhete zomerdag in Zwolle aankomen, bezoeken ze eerst de lokale bakker. Voorzien van een vers witbrood strijken ze daarna neer aan de Thorbeckegracht in het oude stadshart. Marco vist hier met een standaard dobbermontage en Ed kiest ervoor om te ‘silverdropshotten’ met maden. Beide technieken leveren echter niets op en daarom besluit het tweetal snel te verkassen. 

Bekijk hier alvast de promo:


Dropshotten met brood

Struinend langs de Zwolse grachten spotten ze een interessant plantenbed onder water.
Hier vangen ze vooral klein grut en daarom gooit Marco op goed geluk wat handjes broodvlokken in het water. Vrijwel meteen duiken er uit het niets enorme lappen van brasems op, die zich vol overgave op de zwevende broodkorsten storten. Marco staat al snel met een kromme hengel en poseert even later met de eerste brasem van de dag. Ook Ed besluit hierop voor de korst te kiezen, maar dan gevist aan de dropshot. Tot verbazing van beide heren weet hij op deze manier ook een brasem te vangen.



Een Zwolse brasem, gevangen aan de broodvlok.

Graskarper aan de vlieg

Terwijl veel Zwollenaren in de middag verkoeling zoeken in de schaduw, verkassen Ed en Marco naar de rand van de stad. Hier gaan ze in de brandende zon achter de graskarper aan. Al snel zien ze een aantal vissen cruisen. Het tweetal gooit her en wat der wat drijvende hondenbrokken en broodkorsten, maar de graskarpers blijken erg schuw. Als Marco na de zoveelste poging zijn vlieg in de vorm van een hondenbrokje voor een vis werpt, pakt een stevige graskarper het aasje. Het water ontploft en de vis koerst meteen op de waterplanten af. Benieuwd hoe deze dril afloopt en wat er nog meer gebeurt in deze aflevering? Kijk dan morgen naar de herhaling van aflevering drie van VIS TV-seizoen 2018. Meer afleveringen terugkijken? Kijk dan op de website van VIS TV.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.