VIS TV gemist? Platvis in Sexbierum (video)

7113
15 jan 2018

Afgelopen zondag kon je genieten van alweer de tweede aflevering van VIS TV. Dit keer gingen Ed en Marco zeevissen aan de Waddenzee nabij Sexbierum. Direct achter de Waddendijk beleven ze hier een topdag, waarbij de ene na de andere platvis boven water komt.


De Waddenzee staat bij veel zeevissers niet bekend als een sportviswalhalla. Toch hebben Ed en Marco gehoord dat er rond Sexbierum prima vangsten worden geboekt. Bovendien kom je er aan de uitgestrekte kustlijn zelden een andere sportvisser tegen. Zodra de presentatoren echter in een mistig decor over de Waddendijk klauteren, zien ze meerdere viskotters over hun beoogde stek ploegen. Even zakt de moed ze in de schoenen – totdat duidelijk wordt dat het om garnalenkotters gaat. Goed nieuws: garnalen onder kant betekent immers de aanwezigheid van platvis.

Check hier de promo:


Suikerbrood en bot

Zonder veel tijd te verliezen tuigt het tweetal de hengels op. Ed kiest voor twee zware feederhengels en Marco gaat voor twee lichte zeevisstokken. Zodra de onderlijnen – voorzien van smakelijke pieren – richting Vlieland zijn geworpen, is het tijd voor een kop koffie. Voor de vissessie heeft het duo bij de lokale bakker Fries suikerbrood en kruidkoek gehaald, al krijgen ze weinig tijd om hiervan te genieten. Direct beginnen de toppen te stuiteren. Prachtige botten duiken op het aas en regelmatig haken ze zelfs twee vissen tegelijk.


Regelmatig vangen Ed en Marco bot én schar tegelijk.


Schar en puitaal

Net als in de vorige aflevering lijkt het duo niets fout te kunnen doen. Naast mooie botten komen er een aantal scharren en grote puitalen boven water. Dat ook de garnalen massaal aanwezig zijn, blijkt wel als Marco zelfs een exemplaar weet te haken. Na een ochtend hard werken, besluiten Ed en Marco een kop erwtensoep op te warmen om de inwendige mens te versterken. Benieuwd of het middagdeel net zo succesvol verloopt? Kijk dan hier de aflevering terug.

Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je online eenvoudig en gratis de afleveringen terugkijken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.