Vis & water

Subsidie voor hoogbezette karpervijvers en vijvervoer

5109
01 feb 2018

Sportvisserij Nederland stimuleert verenigingen om hun visvijver te beheren als een hoogbezette karpervisvijver. Dit door het uitzetten van kleine spiegelkarpers en de aanschaf van vijvervoer te subsidiëren.

Het uitzetten van kleine kweekkarper in visvijvers biedt zowel hengelsportverenigingen als sportvissers voordelen. Het vissen met de vaste stok op karpertjes is ontzettend leuk voor jong en oud, wat zorgt voor tevreden leden. In veel van de huidige visvijvers wordt pootvis (blankvoorn/brasem) uitgezet om het bestand op peil te houden. Deze pootvis is vaak afkomstig van ‘open’ water, wat nadelig is voor sportvissers die op het open water vissen. Bovendien is het rendement van deze uitzettingen twijfelachtig omdat vis van ruim, open water vaak verpietert in vijvers.

Subsidie

Door het bestuur van Sportvisserij Nederland is vanuit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden subsidie beschikbaar voor de aanschaf van karpertjes en de aanschaf van vijvervoer.

Ter stimulering van het optimaal beheren van (karper-)visvijvers in 2018:

•Voor het uitzetten van kleine spiegelkarpers (800-1000 gram per stuk) in afgesloten vijvers wordt € 2,- per kg gesubsidieerd. Per vereniging kan het uitzetten van spiegelkarpers in maximaal één vijver worden gesubsidieerd.
•Voor de aanschaf van vijvervoer wordt 50% van de kosten gesubsidieerd (gezamenlijke aankoop). Per vereniging wordt maximaal 1.000 kg vijvervoer gesubsidieerd.

Verenigingen kunnen zich aanmelden via advisering@sportvisserijnederland.nl. Bij de aanvraag aangeven:

•Om welk water het gaat en hoe groot dit is;
•Het adres van het water;
•Hoeveel karper men wil uitzetten;
•Hoeveel vijvervoer men wil bestellen;
• De contactgegevens van de vereniging.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.