Vis & water

Vissen achter de dam, doe mee!

4090
13 apr 2018

Voor het derde jaar op rij organiseert de federatie Midden Nederland samen met Sportvisserij Nederland een aantal visdagen/wedstrijdjes in de geul achter de langsdam. Deze visdagen zijn voor iedereen open en gratis en hebben onder andere als doel om een bijdrage te leveren aan visstand onderzoek achter de langsdammen die tussen Ophemert en Wamel liggen.

Samen met de Radboud Universiteit en Rijkswaterstaat doet de federatie en Sportvisserij Nederland onderzoek naar de visstand achter de langsdammen. Omdat dit project een proef is, wordt er gekeken wat de dammen voor effect hebben op de waterafvoer, scheepvaart en ecologie. Uiteraard is de visstand hier ook een onderdeel van. 

Vissen achter de dam

Op 26 mei en 15 september wordt er een visdag/wedstrijd georganiseerd achter de langsdam. Er wordt gevist van 8.00 uur tot 12.00 uur. Van tevoren kunnen mensen die geïnteresseerd zijn zich opgeven via dit mailadres. Vermeld bij aanmelding even je naam, telefoonnummer en de dag waarop je wilt mee vissen. Deelnemers krijgen vervolgens aanvullende informatie opgestuurd.

De geul achter de langsdam loopt parallel aan de Waal en heeft een behoorlijke stroomsnelheid waardoor het vissen soms best een uitdaging is. Maar daarentegen kun je ook van alles vangen, tijdens eerdere wedstrijden kwamen er o.a. blauwneus, bot, barbeel naar boven, maar ook algemenere soorten laten zich er vangen zoals brasem, blankvoorn en winde.

Voor meer informatie over het vissen klik hier. Benieuwd hoe het vissen achter de langsdam in de praktijk gaat? In het septembernummer van Hét VISblad gingen we een dagje vissen langs de dam, dat artikel vind je hier.

Meld je nu aan!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.