Vis & water

Leuke activiteiten tijdens Week van Ons Water

2208
02 mei 2018

Vanaf komende zaterdag 5 mei is het weer de Week van Ons water. In heel Nederland zijn er leuke en uiteenlopende activiteiten voor jong en oud waarbij het draait om water in de breedste zin van het woord. Ook Sportvisserij Nederland organiseert enkele activiteiten.

Sportvissers zijn zich maar al te goed bewust van het belang van goed en gezond water. Zij fungeren vaak dan ook als de oren en ogen aan de waterkant en zien als eerste als er iets mis is. Denk aan een illegale lozing, vissterfte door zuurstoftekort of andere zaken op en rond het water die niet pluis zijn. De Week van Ons Water is bedoeld om ook niet-sportvissers duidelijk te maken hoe belangrijk water voor ons is. Daarom zijn er in heel Nederland activiteiten waarbij water een rol speelt. Denk aan gratis rondleidingen bij musea, gemalen, natuurgebieden en andere organisaties die met water werken.

Doe mee via MijnVISmaat

Als sportvisser kun je zelf ook een bijdrage leveren door je vangsten te registreren via MijnVISmaat. Gegevens uit MijnVISmaat kan Sportvisserij Nederland onder andere gebruiken om de visstand in de gaten te houden en te zien wat voor sportvissers de belangrijkste wateren zijn. De vijf VISmaten met de mooiste vangst, de meeste vissen, de leukste foto en de meest bijzondere vangsten gedurende de Week van Ons Water mogen een prijs uitzoeken uit onze webshop.

Leuke activiteiten

Daarnaast helpt Sportvisserij Nederland mee met het organiseren van activiteiten. In een internationaal samenwerkingsproject werken vrijwilligers van de Visserij Beheer Commissie Roerdal aan de herintroductie van de zalm in de Maas en de Roer. Hierbij monitoren de vrijwilligers regelmatig de vistrek en de werking van vispassages in de Roer. In de Week van Ons Water kunt je meer te weten te komen over de herintroductie van zalm en zelf een vistrek monitoring mee maken. Op zondag 6 mei van 10.00 tot 15.00 bent je welkom bij de ECI waterkrachtcentrale in Roermond.

Ook bij aan de Vecht ter hoogte van Dalfsen kun je een kruisnetmonitoring bijwonen. Voor project Swimway Vecht vinden in de schemer vismonitoringen plaats bij de stuw Vechterweerd te Dalfsen. Hiermee kunnen migratieroutes in kaart worden gebracht en vismigratievoorzieningen geëvalueerd. Op maandagavond 7/5 en woensdagavond 9/5 kun je de vrijwillige kruisnetmonitoring ter plekke bijwonen.

Kijk voor het volledige programma op de website van de Week van Ons Water waarbij je handig kunt zoeken op je eigen postcodegebied..

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide