Vis & water

Zonnebril van gerecyclede visnetten

2964
29 jul 2018

Het Amerikaanse zonnebrillenmerk Costa helpt mee om de oceanen schoon te maken. Zo bestaat de Untangled collectie uit zonnebrillen die zijn gemaakt van gerecyclede vissersnetten.

Ieder jaar vervuilt naar schatting 640.000 ton visnetten de wereldzeeën. Geen enkele andere vorm van plastic vervuiling is meer schadelijk voor de oceanen dan afgedankte en achtergebleven vissersnetten. Daarom heeft Costa de krachten gebundeld met Bureo, een organisatie die samenwerkt met beroepsvissers om te voorkomen dat deze netten in zee belanden en daar het mariene ecosysteem bedreigen.

Pellets

De afgedankte netten worden verzameld in Chileense vissershavens, gerecycled en verwerkt tot pellets die als grondstof dienen voor het frame van de Costa Untangled collectie. De vier modellen in deze lijn zonnebrillen zijn – uitgezonderd de lenzen en andere kleine onderdelen – vrijwel volledig gemaakt van gerecyclede visnetten. Met deze bijzondere collectie wil Costa bewustwording creëren en een bijdrage leveren aan het tegengaan van de plasticvervuiling in zee.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.