Vis & water

2 beroepsvissers Oosterschelde geverbaliseerd

5453
09 okt 2018

Recent hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op de Oosterschelde een zeer grote hoeveelheid van 87 stuks aalvistuigen aangetroffen waarmee in deze periode niet mag worden gevist.

Dit gebeurde tijdens een inspectie van inspecteurs van het team Visserij Zuid, in samenwerking met een vakdeskundige visserij van RVO, in het kader van controle op het aalherstelplan. Om het aalbestand te laten herstellen mag in een gesloten periode van 3 maanden (september, oktober en november) zonder ontheffing niet met aalvistuig worden gevist.

De inspectie vond plaats op de Oosterschelde bij de locatie Gorishoek. 59 van de in beslag genomen aalvistuigen waren herleidbaar naar 2 beroepsvissers. Deze werden geverbaliseerd voor het vissen met verboden vistuigen in de gesloten periode. De overige 28 aangetroffen niet toegestane vistuigen bevonden zich aan een ongemarkeerde lijn op een verboden vislocatie waar zich veel zeekreeften ophouden.

De vistuigen waren voorzien van vers aas en ingericht om zeekreeften te vangen. In de vistuigen bevonden zich zeekreeften en Noordzee-krabben. Er loopt nog verder onderzoek naar de eigenaar van deze vistuigen.

Bron: NVWA

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.