Vis & water

Vogelobservatorium Tij geopend

1728
17 apr 2019

Vanaf vandaag heeft het Haringvliet er een spectaculair vogelobservatorium bij. Met de opening van de bijzondere vogelkijkplek met de naam toepasselijke naam 'Tij' ronden zes natuurorganisaties, waaronder Sportvisserij Nederland, het Droomfondsproject Haringvliet af.

Vanaf 2015 werken zes natuurorganisaties - Wereld Natuur Fonds, Stichting ARK, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en Sportvisserij Nederland - met steun van de Nationale Postcode Loterij aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor de regio. Aanleiding is het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen waarmee er weer een verbinding ontstaat tussen zee en rivier. Met de opening van een spectaculair vogelobservatorium aan de rand van het natuurgebied Scheelhoek in Stellendam ronden de natuurorganisaties het Droomfondsproject Haringvliet nu af, maar blijven ook na de droomfondsperiode de krachten bundelen voor het Haringvliet en een dynamische delta. Grote vraag: wat is er afgelopen jaren allemaal bereikt? Is onze droom voor het Haringvliet werkelijkheid geworden? Check de onderstaande video voor het antwoord en lees meer op de website van het Droomfondsproject Haringvliet: www.haringvliet.nu.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide