Vis & water

Eerste VISparel feestelijk geopend! (video)

5253
18 jul 2019

Het is officieel! Op donderdag 11 juli werd de eerste echte VISparel geopend in Vorden door wethouder Evert Blauw van de Gemeente Bronckhorst. Een mooie aanwinst voor het hele dorp, maar vooral voor de jeugd, die met zo'n leuke visplek in het dorp weer buiten komt.HSV De Snoekbaars heeft midden in een wijk in Vorden een prachtige visvijver gerealiseerd. Het is een echte VISparel: een viswater in de wijk met goede, veilige visstekken waar jong en oud prima een visje kan vangen. Deze visvijver is de eerste in een serie van VISparels die het afgelopen jaar zijn gerealiseerd met de Sportvisserij Op de Kaart- of kortweg SOK-aanpak. Kijk voor meer informatie op www.visparels.nl.


Een mooi feestje

Alle partijen die hebben geholpen om met het project 'Sportvisserij op de kaart' de VISparel in Vorden te realiseren, waren aanwezig op de grote vissteiger aan de vijver. Er waren vertegenwoordigers van Hengelsportvereniging De Snoekbaars Vorden, de Hengelsport Federatie Midden Nederland, Sportvisserij Nederland, Waterschap Rijn en IJssel, de gemeente Bronckhorst en van sponsoren Rabobank Noordoost Achterhoek, Stichting Veilingcommissie Vorden en Stichting Vordens Sportpark.

Daarnaast kwamen ook buurtbewoners een kijkje nemen en mochten leerlingen van groep 7 van Basisschool De Hoge Voorde in Vorden als eerste een hengel uitgooien.

Veel media aandacht


De vereniging heeft ook de lokale media uitgenodigd om verslag te doen van de opening van de VISparel. Dit heeft onder andere geresulteerd in een enthousiast artikel in het lokale nieuwsblad Contact, dat hier is terug te lezen. Omroep Gelderland was aanwezig om opnames te maken voor GLD Nieuws. Je kunt het item hierna bekijken, het start op 8' 06" 

Het was een mooie bonus dat dit nieuwsitem diezelfde dag ook de talkshow van Jinek haalde. Bekijk dit item hier vanaf 42' 00":
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.