Vis & water

Visserijkundige onderzoeken in januari: kom langs!

3418
10 jan 2020

Heb jij altijd eens een kijkje willen nemen bij visserijkundig onderzoek en woon je toevallig in de buurt van Middelburg, Hoevelaken of Almere? Sportvisserij Nederland voert hier de komende weken aan diverse wateren onderzoek uit.

Bij de onderzoeken zal een groot deel van het water met netten worden afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. De onderzoekers houden onder meer bij welke vissoorten ze vangen en of de vis in een goede conditie verkeert. Uit de eindrapporten moet blijken of de visstand in deze wateren momenteel evenwichtig is opgebouwd.

De volgende onderzoeken zijn voor deze maand gepland:

• Dinsdag 14 januari: het Oude Gat te Arnemuiden (vanaf 10:00 uur aan de Oude Havenstraat)
• Woensdag 15 januari: vijver in de wijk Middelaar te Hoevelaken (vanaf 09:30 uur aan de DR. W.F. Klarenbeeksingel)
• Dinsdag 21 & woensdag 22 januari: de Leeghwaterplas en het Beatrixpark te Almere (vanaf 09:30 uur aan de Lekstraat en vanaf 09:30 uur in het Beatrixpark)

LET OP: afhankelijk van de weersomstandigheden kan deze planning nog wijzigen.

Veel bekijks

Visserijkundige onderzoeken trekken vaak veel bekijks, omdat mensen nieuwsgierig zijn naar wat er in het water zwemt. Sportvissers zijn in het bijzonder benieuwd of bij de vangst ook die ene gigant zit die altijd weet te ontsnappen. Wilt je ook langskomen? Wees welkom!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.