Vis & water

VISblad TV: experimenteel strandvissen (video)

9096
23 feb 2021

Strandvissen op de klassieke manier – een paternoster met drie haken, een zwaar werpgewicht en verder geen tierelantijntjes – is voor Niek Romijn (58) allang niet meer interessant. Hij doet liever aan experimenteren met aas, montage en stekkeuze. Hoe? Dat zie je in deze nieuwe VISblad TV!

Aan het Banjaardstrand in Zeeland laat Niek presentator Joran Bal zien wat voor nieuwe dingen hij zoal uitprobeert en hoe ze werken, bijvoorbeeld ten aanzien van onderlijnen, aassoorten en stekken. Zo volgt Joran nauwgezet hoe Niek een octopusje fabriceert – acht ‘slikjes’ die alleen met de kop op de haak zijn geregen. “Hét aas voor kleine zeebaars”, aldus Niek. Zouden zijn talrijke tips en vondsten zich ook uiten in een gevarieerde vangst? Check hier alvast de video en lees voor meer tips van Niek zeker ook het artikel op pagina’s 20 t/m 25 van het blad.Lees hier welke reportages en sportvisnieuwtjes je nog meer allemaal in het maartnummer van Hét VISblad kunt verwachten. Deze editie wordt deze week bij de abonnees bezorgd.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan élke maand (12 nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland dat is bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in Nederland. Dit online sportvisprogramma bestaat meer dan tien jaar en in die periode zijn al ruim 100 afleveringen verschenen. Benieuwd naar al deze toffe visvideo’s? Ga dan naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met alle eerdere afleveringen. Grote kans dat er video's tussen zitten die jij nog niet hebt gezien, maar wel heel interessant voor je zijn. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.