Hét VISblad Online maart (video)

2414
23 feb 2021

Voor abonnees van Hét VISblad is het deze dagen opletten geblazen, want vanaf vandaag wordt het kersverse maartnummer thuisbezorgd. Op de cover poseert Danny ten Tije (42) met een uit de kluiten gewassen, ijskoude meerval die hij tijdens de reportage voor dit blad vanuit de bellyboat ving. Zijn lees je op pagina’s 26 t/m 32.

In de nieuwe VISblad TV reist presentator Joran Bal af naar Zeeland voor een onvervalste ‘strandsessie’ met Niek Romijn (58), die aan de traditionele bodemvisserij met drie haken en een zwaar werpgewicht een originele twist geeft door volop te experimenteren. Aan het Banjaardstrand laat hij Joran zien waarom hij graag nieuwe dingen blijft uitproberen ten aanzien van onderlijnen, aassoorten en stekken. Ondertussen reist de vraag: zou al dat variëren zich ook uiten in een gevarieerde vangst? Check hieronder alvast de video en lees voor meer uitleg bij Niek’s aanpak ook het artikel op pagina’s 20 t/m 25 van het blad.
 

 

De SKP-schatkamer

Als onderdeel van spiegelkarperprojecten (kortweg SKP’s) vinden al sinds 1998 regelmatig ‘gemonitorde’ karperuitzettingen plaats. De kennis die dat tot nu toe heeft opgeleverd, is soms ronduit verbluffend. Voorzitter Joris Weitjens van de Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer was er vanaf de eerste uitzetting bij en geeft op pagina’s 34 t/m 39 een rondleiding in de ‘schatkamer’ van de SKP’s.


 

Wintermeerval: jazeker!

Dat meervalvissen te boek staat als een echte zomervisserij – zéker wat de Nederlandse situatie betreft, is voor Danny ten Tije (42) geen reden om ’s winters thuis te blijven. Hij bewijst juist graag het tegendeel met zijn actieve aanpak vanuit de bellyboat. Hét VISblad dobberde een dagje mee op een ijskoude Limburgse Maasplas en stond versteld. Je leest erover op pagina’s 26 t/m 32.


 

Een beetje van beiden

Zelfs ervaren sportvissers die al heel veel vissen hebben gevangen, stuiten nog wel eens op een exemplaar dat oogt als een mix van twee soorten. Meestal betreft het dan een ‘hybride’ – een kruising van bijvoorbeeld winde en roofblei. Hoe ontstaan deze bijzondere vissen en welke varianten komen het meeste voor? Je leest erover op pagina’s 40 t/m 43.


 

Veel meer leesplezier

Ook deze editie van Hét VISblad biedt nog veel meer nieuws en verhalen over onze hobby. Zo doet de ervaren kustvisser en ‘werpkanon’ Rob Punselie in de zeevisrubriek zijn werptechniek uit de doeken en vind je verderop in het blad het verhaal van het iconische hengelsportmerk Albatros. In Wist je dat? verklaren we vissen met spikkels en verderop vertellen we over ‘gezenderde’ houting. Columnist Jochem Myjer vertelt over zijn oude viskoffer die hij op zolder terugvond. Alvast veel leesplezier!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide