Vis & water

Grote boodschap, kleine moeite

1461
08 mei 2021

Met de NachtVIStoestemming op zak kun je als karpervisser tijdens de meest productieve uren aan de waterkant achter je hengels zitten of liggen. Een prachtige ervaring, maar verantwoordelijk je behoefte doen hoort daar ook bij.

Nu de lente losbarst, trekken veel karpervissers weer enthousiast naar het water om daar soms wel 24 uur of langer te verblijven. Naast de kans op het vangen van zo’n grote buffel vormt het buitenzijn immers een deel van het visplezier. Wegkruipen in een warme slaapzak, fluitende vogels bij het eerste licht en je eigen potje koken: het geeft karpervissen onmiskenbaar een extra dimensie. Zeker na een stevig ontbijt dient de Grote Boodschap zich vrijwel onvermijdelijk aan. Daarvoor kun je een speciale toiletemmer meenemen, óf je handelt het af als een kat – namelijk door na ‘gedane arbeid’ de boel te begraven. Hiermee voorkom je een hoop geklaag van andere recreanten, waardoor – helaas steeds vaker – ook de sportvisserij ter plaatse onder druk komt te staan. Ideaal gereedschap hiervoor is een (opvouwbaar) pioniersschepje, dat je kunt aanschaffen bij een outdoorzaak of legerdump. De strekking is duidelijk: grote boodschap, kleine moeite.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide