Vis & water

Team Tinca Tinca aan kop bij TTC Dobbervissen

2788
25 apr 2022

Team Tinca Tinca gaat na twee wedstrijden aan kop in de Top Teamcompetitie Dobbervissen. Aan een bij vlagen winderig Noordhollandsch Kanaal bij Ilpendam beleefden de dertien deelnemende teams een zonnige start van de competitie.

“De visserij was een stuk beter en eerlijker dan tijdens de wedstrijd die we op Paasmaandag hadden gevist aan hetzelfde parcours”, blikt Ramon Pasmans van Team Tinca Tinca terug op het voorbije wedstrijdweekend. De geboren Limburger en zijn teamgenoten kwamen in twee dagen tot een totaal van 73645 gram vis, goed voor 47 punten. “Afgaand op die eerdere wedstrijd had ik gerekend op een ‘geluksvisserij’ waarbij één bonusvis al het verschil had gemaakt. Maar dit weekend bleek de vangst aanzienlijk beter en aasde de vis ook merkbaar dieper en verder uit de kant. Het overgrote deel vingen we nu op 11,5 meter afstand in plaats van de vier tot acht meter een kleine week eerder.”

“Juiste dobbergewicht belangrijk”

Ramon beschrijft hoe hij en zijn teamgenoten beide dagen al vrij snel de juiste aanpak hadden gevonden – zowel qua visafstand als aas en de juiste frequentie en hoeveelheid van bijvoeren. “Dat scheelde natuurlijk een hoop, want zo kom je eerder in je ritme.” Het juiste dobbergewicht bleek al snel een belangrijk aspect als gevolg van de stevige wind. “Vooral op zondag was het echt zaak om goed op je kist te blijven zitten. Temeer omdat we die dag continu met de volle hengellengte visten.”

Nek aan nek

Van een grote voorsprong in het tussenklassement is voor Ramon en zijn team bepaald geen sprake. Af en toe een Bliekske – de huidige nummer twee – ving zelfs ruim een halve kilo meer, maar kwam daarmee uit op 49 punten. Team Limburg 1 staat met 51 punten op de derde plek.

 
Jan Grijpstra van Team Sensas 18 met een van de vele blieken die zich dit weekend lieten vangen.

Resterend programma

Na deze eerste twee wedstrijden is de TTC Dobbervissen 2022 alweer tot een derde gevorderd. Het volgende wedstrijdweekend is op 28 en 29 mei aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg en de laatste twee wedstrijden vinden plaats op 24 en 25 september aan het Limburgse Lateraalkanaal.

Volledige uitslagen

De volledige uitslagen van de eerste twee wedstrijden van de Top Teamcompetitie Dobbervissen – inclusief de tussenstand – is hier te vinden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.