Wedstrijdseizoen 2022 komend weekend van start

1801
21 mrt 2022

Na twee relatief gekke jaren op wedstrijdgebied belooft 2022 weer een druk seizoen te worden met volop (inter)nationale viswedstrijden en –competities. Aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel vindt komend weekend de aftrap plaats met de eerste drie wedstrijden van de EVEZET Top Team Competitie Feedervissen.

Manager Wedstrijden Piëtte van Hoorn kijkt samen met haar collega’s reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. “De afgelopen twee jaar waren ontzettend onzeker door de constant veranderende coronamaatregelen en de impact daarvan op de sport. Voor dit seizoen gaan we er vanuit dat we weer alles kunnen vissen en daar zijn we als wedstrijdorganisatie ook enorm aan toe.”

"WK Streetfishing hoogtepunt"

Van Hoorn voorziet dat het WK Streetfishing in Zwolle (op 14 en 15 oktober, red.) het hoogtepunt van het jaar gaat worden. “Het afgelopen jaar ging dat evenement op het laatste moment niet door vanwege aangescherpte corona-maatregelen, maar in oktober gaan we voor de herkansing. Het belooft een fantastisch sportvisevenement te worden, want streetfishing is een levendige discipline die veel fanatieke jeugd aantrekt.”

Nieuwe bondscoaches

Met het oog op de drukke kalender is Van Hoorn extra blij dat de bondscoachgroep is uitgebreid met twee nieuwe gezichten. Peter Swart komt Team Holland Junioren Zoet versterken en tot Marcel Noort terugkeert is John Muis aangesteld als interim bondscoaches dames kust.

Klik hier voor het volledige wedstrijdplanning voor 2022.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.