Vis & water

Team Holland wereldkampioen streetfishing!

2648
15 okt 2022

Na een zinderende strijd in Zwolle pakt het Nederlandse team goud tijdens het WK Streetfishing, Oekraïne ging naar huis met de zilveren medaille en Roemenië pakte brons.

Het eerste wereldkampioenschap streetfishing heeft plaatsgevonden in Zwolle. Na twee dagen vissen zit het Wereldkampioenschap er op, 10 landen, 20 teams met 40 deelnemers hebben samen ruim 550 vissen in de scoring app geplaatst. Tot de laatste minuut van de wedstrijd was het een zeer spannende strijd en was het nog niet duidelijk wie er zou winnen. Met slechts een enkele vis kon de winst nog alle kanten op gaan. Uiteindelijk wist Nederland als thuisland de winst zowel individueel als landelijk te pakken. Oekraïne heeft in de landelijke ranking een zeer knappe zilveren medaille weten te verdienen. In een kort interview gaf het het Oekraïense team aan dat zij zeer tevreden zijn met het resultaat en erg blij zijn om in Nederland te zijn en even de oorlog te kunnen ontsnappen. Roemenië won de bronzen medaille.


Na het weekend volgt een uitgebreid (video) verslag van het wereldkampioenschap. De wereldvisbond FIPSed (federation international de la peche sportive) was zeer content met de organisatie van het eerste WK en de gastvrijheid die de stad Zwolle bood aan dit evenement.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.