Vis & water

In Giethoorn vissen op rietvoorn met De Visvrouwen

2701
05 jul 2023

Paula en Nathalie reizen terug in de tijd, want in het oer-Hollandse Giethoorn lijkt de tijd stil te hebben gestaan. In de slotenstelsels vissen ze samen met Bianca Valk – die het gebied goed kent – op rietvoorn.

In de zesde en laatste aflevering van dit seizoen gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet achter de rietvoorn aan. Ze doorzoeken het hele gebied van Giethoorn en Nathalie wordt daarbij flink aan het werk gezet om handmatig de bruggen op te hijsen zodat de elektrische sloep er door kan.

Check hier de trailer:

Klassiek vissen

De dames vissen klassiek met de vaste stok en Paula doet er nog een schepje bovenop door met een bamboestok aan de slag te gaan. Ze vangen alle drie mooie gouden rietvoorns met prachtige rode vinnen, om vervolgens wat verkoeling te zoeken onder het genot van een koud glas oer-Hollandse karnemelk.

Zeker kijken dus: aanstaande zondag 9 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.