Vis & water

VISblad TV: snoekbaarzen met hardbaits (video)

12977
22 aug 2023

Snoekbaarzen die in het donker vlák voor je voeten op de plug knallen. Daar offert Birger Domeyer (40) graag een paar uur slaap voor op. Onze oosterbuur heeft al meer dan tien jaar ervaring met deze speciale techniek en deelt zijn tips & trucs in de nieuwe aflevering van VISblad TV.

De kribben langs de Nieuwe Merwede vormen het decor voor deze nieuwe video. Nadat de filmploeg daar is gearriveerd, kan de avondsessie beginnen. Daarin wil Birger aan presentator Joran Bal laten zien hoe hij op zijn geheel eigen manier achter de snoekbaars aan gaat. Dat is namelijk niet op de traditionele wijze (jiggend over de bodem met softbaits) maar met pluggen oftewel hardbaits, door ondiep water. De mannen beginnen einde middag al, onder  zonnige omstandigheden, maar het concept is om vooral ook de donkere uurtjes in te vissen. Volgens de Duitser laat de lichtschuwe snoekbaars zich dan namelijk tot heel kort onder de kant vangen. En dat willen wij natuurlijk weleens zien. 

We maken met deze aflevering trouwens een uitzondering: de video is Engels gesproken, maar uiteraard mét ondertiteling. Benieuwd naar de tips, en of de heren mooie vissen voor de camera krijgen? Check dan gauw de video:


Meer tips in Hét VISblad

Zelf ook aan de slag gaan met deze spannende manier van snoekbaarzen? In het septembernummer van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13) geeft Birger je nog veel meer tips - van type kunstaas en materiaal tot stekkeuze, manier van vissen en een stukje veiligheid. 
Lees hier meer over dit magazine, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.


Word ook abonnee!

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Gemiste kans, want voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf voor de eenmalige korting op de abonnementsprijs gaan.


VISblad TV: al meer dan 150 video's!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland. In de afgelopen 12 jaar zijn er al meer dan 150 afleveringen verschenen. Benieuwd naar alle eerdere afleveringen? Check hier de volledige YouTube-playlist van VISblad TV. Uren kijkplezier!

In combinatie met de video's verschijnt er áltijd ook een bijbehorend artikel in Hét VISblad zelf, waarin we nog wat dieper ingaan op de technische en tactische details van de visserij in kwestie. Deze combi van video + artikel heeft als doel om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken, mooie viswateren door heel Nederland en met uiteenlopende sportvissers die elk weer hun eigen, unieke aanpak kennen. Zo gingen we in de vorige aflevering nog achter de gevlekte gladde haaien aan, vanaf het strand bij Zoutelande - en mét succes! 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.