Vis & water

MijnVISmaat foto van de maand: snoekbaars

2146
31 dec 2023

Dani van Alphen (10) ging op een regenachtige dag samen met zijn vader Dimitri vissen aan de Eem. Lekker met de winkle picker op brasem, maar voor de zekerheid ging er ook een roofvishengel mee. En dát leverde hem een bijzondere vangst op, maar tevens de 'foto van de maand' in Hét VISblad. Daar lichten we elke editie namelijk de mooiste vangsten uit die we op ons online vangstenplatform MijnVISmaat tegenkomen.

Bron: Hét VISblad nr. 1 - 2024

Samen vissen is altijd gezellig, al was het stiekem ook spannend wie het meeste zou vangen. In de stromende regen had Dani een vliegende start. Nadat hij maden op de haak had geprikt en de korf richting de overkant van de Eem was gevlogen, trok de top van de winkle picker al krom. Dani: “Vrijwel meteen stond ik een brasem te drillen.” Zijn vader was onder de indruk van deze grote ‘platte’, waarvan de staart op het meetlint tot 62 centimeter reikte. “Een nieuw persoonlijk record, waar ik echt super blij mee was” vertelt Dani enthousiast – die op dat moment niet wist dat de dag hem nog meer moois zou brengen. 

Zweefvlucht 

Een paar uur later – en een aantal brasems verder – zag Dani dat het water veel harder was gaan stromen. “Mijn gedachte was dat de stroming de roofvissen zou kunnen activeren, dus pakte ik de roofvisspullen erbij.” Direct na de worp sloot hij de beugel van de molen, waarna de shad een perfecte zweefvlucht richting de bodem inzette. “Mijn vertrouwen was bijzonder groot; er moest er gewoon een op klappen. Dat soort dingen voel je gewoon”, zegt de jonge sportvisser vol overtuiging.

Vol adrenaline

Zijn voorgevoel kwam uit, want de shad werd al snel gegrepen. “Door de flinke beuk op de hengel wist ik direct dat dit een joekel was”, zegt Dani met hernieuwde opwinding in zijn stem. Toen Dimitri zijn zoon met een kromme hengel zag staan, vroeg hij hem of 'ie weer vast zat. “Nee pap, ik heb een hele grote. Echt waar!”, riep Dani vol adrenaline. Daarop snelde Dimitri toe met het landingsnet en kon hij even later een gigantische snoekbaars voor zijn zoon scheppen. Met 80 centimeter was dit het tweede persoonlijke record voor zijn zoon. “We schreeuwden het uit van blijdschap”, lacht Dani.

Mooiste dag

Aangezien Dani vervolgens nog een snoekbaars ving (65 centimeter) kwam hij in totaal uit op twee snoekbaarzen plus nog vijf brasems. Zijn vader bleef steken op vier brasems. De leerling verslaat de meester. “Het was natuurlijk leuk dat ik ons ‘wedstrijdje’ had gewonnen, maar we hebben dit natuurlijk samen geflikt. Mijn vader was trots op mij en ik was eigenlijk ook best wel trots op mijn vader. Dit was de mooiste dag uit mijn leven”, sluit Dani af.

MijnVISmaat app

De gratis MijnVISmaat app is dé tool om snel en gemakkelijk een mooi overzicht van jouw vangsten bij te houden. Zo creëer je een handig logboek en ben je tevens onderdeel van de leuke MijnVISmaat community. Download de gratis app hier (Google Play) of hier (App Store). Uiteraard kun je ook naar www.mijnvismaat.nl gaan.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.