Vis & water

PENN NTC Kustvissen 2024: klassementsleider PENN Westkapelle vergroot gat met concurrentie, HSV de Zeebaars Korps 1 dagwinnaar

998
10 jun 2024

Afgelopen zaterdag was het strand bij Domburg het strijdtoneel van de derde wedstrijd van de PENN NTC Kustvissen 2024. Goede vangsten en prachtige omstandigheden zorgden voor een opgewekte stemming bij de strandvissers. Dat gold zeker voor klassementsleider PENN Westkapelle, die weliswaar in de daguitslag drie andere ploegen voor zich moest dulden, maar in de tussenstand uitliep op de concurrentie. De dagoverwinning ging naar de equipe van HSV de Zeebaars Korps 1.

Het treffen in Domburg leidde tot goede vangsten voor de 90 wedstrijdvissers – verdeeld over achttien teams – die met probeerden bot boven te halen. De visomstandigheden waren dankzij de zwakke wind en zonnige omstandigheden ideaal en volledig anders dan tijdens de vorige wedstrijd. Aan het Zeeuwse strand kwamen naast platvissen ook zeebaarzen boven water en zelfs een mooie haai kon op het wedstrijdformulier ingevuld worden.

Spannende dagstrijd

De strijd voor de dagwinst was ongemeend spannend. Uiteindelijk eindigde HSV de Zeebaars Korps 1 en Sunset Xseaben Team op exact hetzelfde puntenaantal, waarna de beste vakuitslagen de doorslag gaf. Die viel in het voordeel uit van HSV de Zeebaars Korps 1.

Kostbare punten

Klassementsleider PENN Westkapelle eindigde net buiten het podium, maar pakte wel kostbare punten op naaste achtervolgers. De heren uit Zeeland gingen met één punt voorsprong de derde wedstrijd in en stapten met vier punten voorsprong het strand af.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn de kaarten aardig geschut, maar is de competitie zeker nog niet beslist.Top-3 daguitslag teams wedstrijd drie

  1. HSV de Zeebaars Korps 1, 68 punten (de beste vakuitslag);
  2. Sunset Xseaben Team, 68 punten;
  3. Team Daiwa Nederland, 71 punten.

Top-3 tussenstand teams

  1. PENN Westkapelle, 12 punten;
  2. HSV de Zeebaars Korps 1, 16 punten;
  3. Team Daiwa Nederland, 17 punten.

Volgende wedstrijd

In het najaar gaat de competitie verder. Op 28 september strijken de strandvissers neer bij de Maasvlakte. De complete vak- en teamuitslagen van de derde wedstrijd van de PENN NTC Kustvissen 2024 vind je hier terug.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.