Vis & water

Witvissen - procentjes sprokkelen

17 jul 2014

In de lente wil het nog wel eens moeilijk zijn om de vis aan de praat te krijgen. Zelfs met het mooie en zachte voorjaar dat we (bijna) achter de rug hebben. Door op meerdere fronten aanpassingen te doen, kun je echter wel degelijk het verschil maken. Aan het Amstel-Drechtkanaal laat Ramon Pasmans zien hoe.

Het is medio april als we Ramon Pasmans (28) treffen aan het Amstel-Drechtkanaal. Een beter moment om te demonstreren hoe je de visserij in het vroege voorjaar aanpakt had hij niet kunnen kiezen. Deze week moesten de fruittelers hun boomgaarden beregenen om te voorkomen dat de voorspelde zes graden vorst hun oogst bij voorbaat al zou ruïneren. “Toen ik vanochtend vroeg uit Ubachsberg vertrok was het nog behoorlijk fris”, zegt Ramon bevestigend. Hij is speciaal vanuit Limburg naar het meer dan 200 kilometer verderop gelegen Amstel-Drechtkanaal gereden. “Dit kanaal heeft een uitstekende visstand. Hier is altijd wel vis te vangen. Op heel veel wateren is dat door het koude water toch nog lastig.” En verloren vistijd is het toch al niet. “Over een paar weken moet ik hier toch weer zijn voor een wedstrijd. Ik zie het gewoon als een extra trainingssessie.”

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.