Vis & water

Witvissen - WK Junioren Zoet 2014

24 sep 2014

Het wereldkampioenschap zoetwatervissen voor junioren is voor de drie Nederlandse teams niet helemaal geworden waar vooraf op was gehoopt. De junioren tot 14 jaar zetten met een vijfde plaats het beste resultaat neer, de categorie tot 18 jaar eindigde als zevende en de beloften tot 23 jaar werden achtste. In dit artikel een terugblik op het WK in Assen.

In de week van 21 tot en met 26 juli was Assen het epicentrum van de mondiale zoete wedstrijdvisserij voor junioren. Verdeeld over drie leeftijdscategorieën gingen in totaal 44 teams en ruim 200 wedstrijdvissers – daarmee was dit WK Junioren qua omvang zelfs groter dan het WK Senioren – aan het Havenkanaal en het Noord-Willemskanaal de strijd met elkaar aan om de wereldtitel. Een prachtig evenement in eigen land waar in witvis- en wedstrijdkringen al lange tijd reikhalzend naar was uitgekeken.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.