Vis & water

Zeevissen - Sharkatag 2014

18 nov 2014

Het was vooraf even spannend of het weer geen roet in het eten zou gooien, maar gelukkig ging de wind er van 13 tot en met 15 augustus iets uit en kon Sharkatag 2014 doorgang vinden. Voor het derde jaar op rij gingen ruim 300 sportvissers de Noordzee op om haaien te vangen en van een merkje te voorzien voor onderzoek.

Ieder jaar staat Sharkatag met grote letters in de agenda genoteerd. Dat we ver van tevoren uitkijken naar dit bijzondere project is omdat het zoveel aspecten in zich verenigt. Zo komen onderzoek naar haaien, een aansprekende activiteit voor sportvissers, het aanhalen van de banden met charterschippers, netwerken met politici en andere relaties, en positieve publiciteit voor de sportvisserij hier allemaal in samen. Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland zaten dan ook al ruim van te voren met elkaar aan tafel om de organisatie van Sharkatag zo goed mogelijk te laten verlopen.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide