Vis & water

Witvissen - Nederland wereldkampioen zoetwatervissen!

18 nov 2014

De Nederlandse seniorenploeg heeft op het WK Zoetwatervissen in Kroatië een wereldprestatie geleverd door met grote overmacht de zege op te eisen. Het veroveren van de wereldtitel in de ‘koningsklasse’ van het wedstrijdvissen is een unieke en bijzondere prestatie. In dit artikel blikken we met diverse betrokkenen terug op het gouden wereldkampioenschap.

Vlak na terugkomst uit Kroatië kan bondscoach Jan van Schendel het nog steeds maar amper bevatten. “Het is on-ge-loof-lijk, maar we zijn toch echt wereldkampioen geworden! Dat had ik vooraf niet durven dromen. De visserij op dit WK was vanwege de harde stroming op het parcours zo specifiek en er zijn tegenwoordig zoveel sterke tegenstanders, dat het steeds moeilijker wordt om mee te doen om de prijzen. We slagen er met enige regelmaat in om ons bij de wereldtop te scharen, maar het lukt niet altijd om die prestaties ook om te zetten in eremetaal. Dit keer waren we echter duidelijk de beste ploeg van het toernooi.”

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.