Vis & water

Witvissen - Vlagdobberen doe je zo!

20 feb 2015

Het vissen op stromend water met een vlagdobber is een in ons land relatief onbekende techniek. Terwijl ‘vlagdobberen’ juist een leuke, actieve en bijzonder spectaculaire visserij is. Jurgen Spierings (35) werd met de vlagdobber wereldkampioen zoetwatervissen in Kroatië en laat aan de IJssel zien dat deze manier van witvissen ook in ons land volop mogelijkheden biedt.

Het decor voor deze reportage is voor Spierings onbekend terrein. “Dit is de eerste keer dat ik hier vis. Van wat ik heb gehoord moet het een taaie rivier zijn. We zullen het snel genoeg merken”, zegt de positief ingestelde Brabander terwijl hij ’s ochtends vroeg zijn materiaal uitpakt. De IJssel staat inderdaad bekend als een alles of niets water. De vis zwemt er in scholen heen en weer en gebruikt deze relatief smalle rivier als een soort snelweg. “Je zult ze moeten stoppen of aantrekken door een puik voertje te presenteren”, licht Spierings een tipje van de sluier op.

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.