Vis & water

Roofvissen - kribhoppen langs de IJssel

24 jun 2015

De Gelderse IJssel is een dynamische, ruige en uitdagende rivier. Hier vanaf de kant succesvol op snoekbaars en baars vissen lijkt op het eerste gezicht misschien wat lastig, maar Willem Romeijn helpt je op weg. Met de tips & trucs die hij in dit artikel geeft, gaat het jou ook lukken om deze zomer een mooie stekelridder te vangen!

In juni 2014 sta ik aan een voor mij nieuw stuk IJssel. De lucht is strakblauw, het is windstil en ruim 25 graden. Bovendien staat het water erg laag en is dit ook nog eens kraakhelder. Geen optimale omstandigheden om snoekbaars te vangen, maar mijn knalgroene shadje gaat toch te water in het kribvak. Het kunstaas is nog bezig aan de afdaling als dit keihard wordt gepakt. Daarna duikt de vis in de stroming om pas na een stevig potje drillen kortstondig op de kant te komen. De prachtige zeventig plus snoekbaars blijkt de eerste in een reeks vissen van hetzelfde formaat. Totaal onverwacht en allemaal van ondiep, helder water. Dat is het mooie van de riviervisserij: het is altijd anders, zodat je de truc telkens weer door moet zien te krijgen.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.